Geboortekaartje trends van 2022

Dé 4 geboortekaartje trends van 2022 waarmee jíj ervoor zorgt dat jouw kaartje echt bijzonder is!

In 2019 was het de opkomst van de waterverf trend en in 2021 was minimalisme met goudfolie echt helemaal hot! Je hebt vast ook een kaartje ontvangen met 1 van deze trends. Super mooi natuurlijk, deze geboortekaartjes, maar momenteel niet meer zo bijzonder. Al 1000+ anderen ouders gingen je voor. 

Jij wilt natuurlijk wél een trendy kaartje voor je kersverse kleine en precies daarom heb ik voor jou dé 4 geboortekaartje trends van 2022 op een rijtje gezet. Zodat je straks een kleurrijk geboortekaartje hebt dat bij jou past, en ook nog eens hartstikke hip is. 

Wat zijn de geboortekaartje trends van 2022? 

-Ronde vormen 

-Genderneutrale kaartjes 

-Duurzame geboortekaartjes 

-Drieluik kaartjes

 

Retro revival met ronde vormen

Langzaamaan zie je steeds meer ronde vormen terugkomen. Er is echt een verschuiving gaande van langwerpige naar ronde vormen. In interieur, mode, accessoires, overal komen deze organische vormen weer terug. En guess what.. dus ook in geboortekaartjes. Op dit moment zie je ze nog amper, dus kies voor deze trend als je echt origineel wilt zijn. Ronde kaartjes, half ronde kaartjes, of een organische vorm, het is super hip! De ronde vorm maakt je geboortekaartje gelijk al bijzonder.

Een volledig rond geboortekaartje is ultiem onderscheidend, maar blijft natuurlijk niet staan. En dat willen we wel want je kaartje hoort te pronken op de schouw of in de vensterbank. Daarom kan je de ronde vorm ook met rechte vormen combineren. Je geboortekaartje is dan speciaal én praktisch. 

Rond geboortekaartje met foto
Rond kaartje gevouwen
Speels geboortekaartje

Yes, Roze voor Jongens! 

Genderneutrale kaartjes zijn hot.

Genderneutraliteit is een belangrijk onderwerp tegenwoordig. Ouders willen hun kinderen niet meer in hokjes stoppen en kiezen er daarom voor om in verschillende aspecten van het leven van het kind keuzes te maken die neutraler zijn. Zo ook al heel vroeg in het leven van hun kleintje, namelijk tijdens het kiezen van het geboortekaartje. 

Roze is niet meer alleen voor meisjes en blauw niet alleen voor jongens. Dat tijdperk zijn we denk wel voorbij. In 2022 is een genderneutraal geboortekaartje een echte trend. Een stoer, kleurrijk geboortekaartje voor een meisje, of een speels geboortekaartje met roze voor een jongen. Echt een aanrader! Je kindje wordt dan gelijk niet meer in dat hokje geplaatst, maar juist gezien als trendsetter. Iets wat je kindje verdient! 

Wil je roze of blauw gewoon vermijden? Dan kan dit natuurlijk ook. Er zijn nog een heleboel andere prachtige kleuren die je op jouw droomkaartje kan zetten. Lila, mint of zacht geel zijn echte toppers. Hiermee krijg je toch een heerlijke kleurrijk geboortekaartje maar is het niet overduidelijk een meisjes of jongens kaart. 

Een roze-blauw geboortekaartje

Beter voor het milieu! 

De duurzame geboortekaartjes trend.

Oké deze trend is al een aantal jaartjes aan de gang natuurlijk, maar hij mag ook zeker in 2022 niet ontbreken in de trendlijst. De vraag naar duurzame artikelen wordt steeds groter en steeds meer jonge ouders zijn er bewust mee bezig dat ze de wereld goed willen achterlaten voor hun kleintje(s). Een duurzaam kaartje zorgt ervoor dat je beter bezig bent voor het milieu en ook nog eens een origineel kaartje hebt. 

Wil je een hip maar duurzaam geboortekaartje? Kies dan het kleurrijke ontwerp wat echt bij je past en laat het drukken op één van de mooie gerecyclede papiersoorten. Als je dan ook nog eens voor een gerecyclede envelop kiest, dan is het plaatje helemaal compleet.

uniek geboortekaartje meisje
Kaartje op gerecycled papier
uniek geboortekaartje meisje
Duurzaam geboortekaartje

Groot – groter – grootst. 

De drieluik geboortekaartjes.

Het is een hele uitdaging: veel tekst op een mooie manier op een geboortekaartje zetten. Zeker als je ook nog een gedichtje of babyborrel uitnodiging kwijt wilt, dan is zo’n klein a6 kaartje toch krap! Gelukkig is er nu de drieluik trend. 

En dan hoor ik je denken: wat is een drieluik geboortekaartje? 

Het is een kaartje wat door middel van 2 vouwen wordt opgevouwen. Dit geboortekaartje is extra breed waardoor je heel veel informatie kwijt kan, en is daarnaast ook nog eens hartstikke hip! Win-win dus. 

‘Ik vind een drieluik al echt onderscheidend maar wat het pas echt afmaakt is een mooie paperclip of lintje toevoegen aan het kaartje. Dat zorgt er niet alleen voor dat het kaartje dicht blijft, maar geeft de ontvanger ook direct het blije gevoel van het krijgen van een cadeautje. Uitpakken maar en genieten van de prachtige kaart’. 

Drieluik geboortekaartje
Drieluik dichtegevouwen
Binnenkant drieluik geboortekaartje
Binnenkant Drieluik

Ik wens je heel veel plezier met inspiratie opdoen voor jouw droomkaartje. Hopelijk hebben deze geboortekaartjes trends je op weg geholpen. Wil je nog meer inspiratie ? Kijk dan bij alle geboortekaartjes! Weet jij na dit artikel al precies wat je wilt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of stuur een berichtje. Ik kan niet wachten om het met jou over het bijzondere geboortekaartje van jouw kleintje te hebben

Shannon Pieterse

Gepubliceerd op 15 April 2022

Yes, jij wilt een digitaal voorbeeld!

Natuurlijk wil je eerst eens zien hoe de naam van jullie kleintje eruitziet op het kaartje. Dan kan je echt zien hoe gaaf het geboortekaartje wordt! Daarom kan je een gratis digitaal voorbeeld aanvragen. Laat de gegevens achter van je kleintje, en je ontvangt binnen 1 werkdag je proefkaartje in je mail.

Vraag hier je vrijblijvende offerte aan

Super gaaf dat je samen met mij aan de slag wilt om hét unieke geboortekaartje voor jouw mini te maken. Laat jij weten wat je wensen zijn? Dan laat ik je snel weten hoeveel het gaat kosten!